Energiescan

Een energiescan van Duurzaam Volgens Plan is echt heel leuk. Het begint na een goede voorbereiding met een energiescan op locatie. Samen lopen wij uw vastgoed door en komen wij in gesprek over zaken waar u misschien nog nooit aan heeft gedacht. Dagelijkse routine binnen het vastgoed zijn vaak de reden dat gebruik heel normaal is geworden, maar zonder dat u het merkt verbruikt u wel veel te veel energie. Dat is echt zonde. 

Duurzaam Volgens Plan is een onafhankelijk bedrijf en kijkt specifiek naar uw situatie. Voor uw vastgoed zijn meerdere wegen te bewandelen en zal het nooit een “one sizes fits all” oplossing worden. Duurzaam Volgens Plan gaat gestructureerd te werk om voor u een bruikbare rapportage op maat te maken. 

Zakelijk en particulier

Om passende energie besparing mogelijk te maken is het belangrijk om een juist uitgangspunt te hebben. Gebruikt u uw vastgoed of woning ook zakelijk? Dan zijn diverse subsidie of fiscale voordelen vaak mogelijk. Ook voor particulieren zijn vaak leningen of subsidies beschikbaar om duurzame toepassingen door te voeren. Duurzaam Volgens Plan helpt u graag bij het vinden van de juiste kanalen, zodat het voor u eenvoudig wordt om de juiste keuze te maken.  

Goede voorbereiding is het halve werk!

Om een succesvolle energiescan te houden en een volledig beeld voor u te kunnen schetsen. Starten wij altijd met het doen van een intake. Tijdens de intake wordt de situatie alvast globaal in kaart gebracht. Zo kan ik tijdens mijn inspectie optimaal focussen op het inspecteren en u volledig meenemen in de slimme mogelijkheden die er zijn. Een energiescan van Duurzaam Volgens Plan verdient zich in bijna alle gevallen terug zodra ik bij u de deur uit stap. De investering in een goede rapportage valt in het niet bij de energie besparing die dit op kan leveren voor uw vastgoed. 

In mijn rapportage neem ik niet alleen de financiële kant mee, maar zal u ook zeker meenemen in de mogelijkheden en de impact van diverse maatregelen op het milieu. Of natuurlijk de mogelijkheden van ecologische producten. U kunt de maatregelen nemen zonder extra impact op het milieu door het toepassen van de juiste materialisatie. Het toepassen van deze oplossingen is vaak nog voordeliger op lange termijn ook.

Daarnaast krijgt u een goede uitleg waarom het in sommige gevallen zelfs loont om iets meer te investeren en niet direct de keuze op de laagste aanbieding te laten vallen. Een investering doet u om hier de komende jaren plezier van te hebben en het comfort ervan te ervaren zoals u dat nu ook ervaart. 

Expertise / ervaring:

 • Isolatie en na isolatie (bouw fysische kennis op het gebied van vochtproblemen en thermische koude bruggen)
 • Kier dichtingen en slim ventileren
 • Isolerende beglazing (HR++ / Triple glas)
 • Slim omgaan met verlichting
 • Daglicht oplossingen
 • Warmte Terug Win (WTW) ventilatie systemen
 • Hybride warmtepomp techniek
 • Lucht warmtepomp techniek
 • Grondgebonden warmtepomp met bron
 • Lage temperatuur verwarming
 • Slimmer stoken met uw CV-ketel
 • Pv-installatie’s geregistreerd solar-specialist
 • PVT-installaties
 • Alle bijkomende bouwkundige en brandwerende facetten.

Om uw energiescan compleet te maken kan uw inspectie worden aangevuld op verschillende manieren. Duurzaam Volgens Plan kan voor u de verschillende onderdelen uitschrijven, zodat u verzekerd bent van de juiste offerte voor de toe te passen maatregelen. U kunt natuurlijk ook zelf de offerten aanvragen en deze bij mij ter beoordeling voorleggen. U vergelijkt de offertes dan volledig op garantievoorwaarden, producteigenschappen en prijsvorming. Als Duurzaam Volgens Plan uw offertes spiegelt bent u echt zeker van de juiste keuze. 

Met Duurzaam Volgens Plan bent u niet alleen verzekert van energie besparing, waarbij gedacht wordt aan uw comfort wensen in combinatie met de meest verstandige keuze voor het milieu. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit en laten we samen een mooie wereld achter. Daarbij plant Duurzaam Volgens Plan ook nog eens voor elke opdracht een boom in samenwerking met Trees for All

Neem snel contact op met Duurzaam Volgens Plan voor meer informatie.

Energie besparen met de energiescan van Duurzaam Volgens Plan. Betekend uitstekende beslissingen voor het milieu nemen en bomen planten, want Duurzaam Volgens Plan plant in samenwerking met Trees for All een boom voor elke opdracht.